Gitaarles is erg geliefd bij mensen die een liedje willen kunnen spelen, graag in een band mee willen doen of een nieuwe hobby zoeken. Een gitaar is immers een veelzijdig snaarinstrument. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten als je besluit om gitaarles te nemen. 

>Waar gitaarlessen volgen?

Overweegt u om les te nemen en wilt u gitaar leren spelen? Hoewel muziekscholen zich vaak vooral richten op kinderen en jongeren, is niemand te oud om te leren. Het leren beheersen van dit bijzondere snaarinstrument kan op elke leeftijd en zal u veel plezier opleveren. Natuurlijk kunt u voor een les aankloppen bij de plaatselijke muziekschool. Nog eenvoudiger is het om online lessen te nemen. Zo kunt u op momenten dat het u uitkomt oefenen en uw beheersing van de gitaar verbeteren. Op het internet kunt u zich op elk moment, op elke leeftijd en voor een scherp tarief gaan verdiepen in het bespelen van de gitaar.

>Wat leer ik bij gitaarles?

Gitaar leren spelen begint bij het verkennen van het instrument. Waar dient elke snaar eigenlijk voor? Hoe werkt de klankkast van de gitaar? Hoe stemt u de gitaar eigenlijk en wat moet u doen als er een snaar knapt? Elke gitaar verschilt en natuurlijk is er ook nog een groot verschil tussen een akoestische en een elektrische gitaar. Het uitzoeken van een geschikte gitaar voordat u aan gitaarles begint is van belang! Zo vindt u het instrument dat bij u past. In de beginfase van het gitaar leren spelen leert u ook hoe u de gitaar het beste vasthoudt. Daarnaast leert u de snaren op de juiste manier aanslaan en omgaan met een plectrum (een accessoire waarmee u gemakkelijk de snaren kunt bespelen). Ook ontdekt u de mogelijkheden van een klem op de hals van de gitaar, die de toonhoogte verandert.

>Het verloop van de gitaarles

Naarmate u vordert en beter gitaar leert spelen, ontdekt u meer mogelijkheden in het bespelen van het instrument.

 • U leert akkoorden aan, waarmee u liedjes kunt spelen;
 • U oefent gemakkelijke solo's;
 • U gaat bekende liedjes na- of meespelen;
 • U leert tabs (net als notenschrift een weergave voor het te spelen liedje) lezen;
 • U legt een basis voor het verder gaan beheersen van de gitaar.

Net als elk instrument vergt ook de gitaar de nodige oefening. Zo kan het lastig zijn om de vingers op de juiste manier op de snaren te plaatsen. De kracht in uw vingers en de spreiding ervan verdient training en oefening. Dat leert u allemaal tijdens de les!

>Online gitaarles

Neemt u online gitaar leren spelen, dan kunt u gemakkelijk bekende liedjes meespelen. Probeer bijvoorbeeld een het oeuvre van een singer-songwriter of combineer zang eens met uw gitaarspel! Daarnaast kunt u er natuurlijk voor kiezen om u aan te sluiten bij een band. Zo brengt u de gitaarkennis die u online heeft opgedaan in de praktijk! Ook gitaar leren spelen? Neem online gitaarles wanneer het u uitkomt!

>Gratis gitaarles

Weet je niet helemaal zeker of gitaarles wat voor je is? Dan kun je er voor kiezen om eerst gratis gitaarles te volgen.  Dit houdt het volgende in:

 • Een E-book met akkoorden gratis
 • 10 video proeflessen gratis
 • Ontdek welk soort gitaar bij je past
 • Leer gemakkelijk alle akkoorden spelen
 • Hoe je makkelijk akkoorden kunt overpakken.
 • Het meespelen van jouw favoriete muziekz
 • "Losing My Religion" van 'R.E.M.' kunnen meespelen!

En dat zonder enige betaling! Klik hier om naar gratis gitaarles te gaan!

>Externe links

Gitaarschool Apeldoorn

Meer gitaren links