Gitaar leren spelen is tot een anderhalf jaar geleden een van mijn grootste dromen geweest. Door diverse factoren heb ik deze droom tot anderhalf jaar terug helaas nooit kunnen verwezenlijken. Mijn ouders vonden het altijd belangrijk dat ik deelnam aan een teamsport. Zoals bij veel kleine jongetjes wordt dan gekozen voor voetbal. Het voetballen ging mij vrij goed af en na het eerst jaar werd ik voor de selectie uitgenodigd. Dit betekende 2x per week trainen en elke zaterdag een wedstrijd. Om dicipline en zelfvertrouwen te ontwikkelen vonden mijn ouders het ook belangrijk dat ik op een vechtsport ging. Zo heb ik vanaf mijn 6e aan judo gedaan. Kortom al mijn vrije tijd werd op geslokt door sporten en huiswerk en was er geen ruimte om gitaar te leren spelen.

Aangezien ik uit  een gezin kom met 5 kinderen en mijn ouders een modaal inkomen hadden was er geen financiele ruimte om naast de sporten ook nog eens gitaarles te nemen.Toch wilde ik dolgraag gitaar leren spelen. Op mijn 15e kreeg ik een bijbaantje in de supermarkt waardoor ik na flink sparen mijn eerste gitaar gekocht heb. Dan heb je eindelijk een gitaar maar ja... Hoe krijg je nou muziek eruit. Via een goede vriend wat uitleg gekregen maar helaas is dat niet afdoende om zelf een liedje te kunnen spelen.

 

>Goedkope Gitaarlessen

Nu bijna 2 jaar geleden ben ik begonnen met studeren. Omdat mijn studie niet bij mij in de buurt gevolgd kan worden, heb ik in Groningen een kamer gehuurd in een studentenhuis. Hier leerde ik snel een medestudent kennen die erg goed gitaar kon spelen. Deze vertelde me alles via een online cursus geleerd te hebben en dat de kosten ook nog eens erg laag waren(erg welkom natuurlijk voor een student!). Na flink zoeken kwam ik uiteindelijk op de website van Gitaarpro en vond hier leuke tips.

 

>Online Gitaar leren spelen

Na wat tips uitgeprobeerd te hebben merkte ik dat dit erg goed werkte. Ik heb besloten om de online cursus gitaar leren spelen te gaan volgen. De cursus is een echte aanrader. Alles wordt op een simpele en duidelijk manier uitgelegd. Binnen een week of 20 speelde ik al diverse van mijn favoriete nummers! Door deze cursus hoefde ik geen privelessen te nemen van een gitaarleraar wat me de afgelopen 1,5 jaar al zeker 1200 euro heeft bespaard! Ander bijkomend voordeel is dat je zelf kan indelen waar en wanneer je de lessen volgt. Je bent niet afhankelijk van wanneer een leraar tijd heeft en je hebt geen reistijd en of kosten om naar je leraar toe te gaan.

Heb jij net als mij altijd de droom gehad om gitaar te kunnen spelen? Laat je dan niet afschrikken door hoge kosten, dit is namelijk helemaal niet meer nodig.
Voor een laag bedrag kan je deelnemen aan de online gitaar cursus van Gitaarpro. De cursus waar al vele mensen gitaar hebben leren spelen!

Hier vind je de link naar de online cursus