Je staat voor een belangrijke beslissing. Je bent namelijk van plan om een gitaar te kopen! Een beslissing die je vast en zeker niet zomaar gemaakt hebt. Misschien is het altijd al een droom van je geweest om gitaar te gaan spelen of een muzikale carrière na te streven. Of misschien heb je recent ontdekt hoe leuk het gitaar spelen eigenlijk kan zijn. In ieder geval is het moment nu aangebroken dat je daadwerkelijk een gitaar gaat kopen. Een gitaar kopen is een prima keuze die je hebt gemaakt, maar het is belangrijk dat je op een aantal zaken let voordat je een gitaar daadwerkelijk koopt.

 

>
Een klassieke gitaar voor de beginner

Er komen een aantal zaken bij een gitaar kopen. Wanneer je als beginnend gitarist een gitaar wilt gaan kopen, dan kom je al snel terecht in een zeer uitgebreid en veelzijdig assortiment dat het kiezen niet makkelijker maakt. Een klassieke gitaar is aan te raden wanneer je een beginnend gitarist bent. Deze beschikt over een brede hals en nylon snaren. Dat zorgt ervoor dat je lichter kunt spelen en daarnaast kun je ook gemakkelijker je vingers op de juiste positie zetten omdat je meer ruimte hebt.

>De akoestische gitaar

Wanneer je al net iets langer bezig bent dan kun je er ook voor kiezen om een akoestische gitaar te kopen. Deze heeft stalen snaren en daar heb je verder ook geen versterking voor nodig. Uiteraard kan er wel een versterking op worden aangesloten. Het is een gitaar die zorgt voor een mooie en volle klank. Ze worden ook wel Western of Folk gitaren genoemd. De hals van deze gitaar is smaller dan die van de klassieke gitaar. Daarnaast kan deze gitaar ook meer volume produceren. Het is ook een gitaar die veel gebruikt wordt in de popmuziek.

>Investeer in een fijn spelende gitaar

Een gitaar kopen heeft ook alles te maken met hoeveel geld je er aan uit wilt geven, of hoeveel geld je bereid bent om er in te investeren. Voordat je een gitaar gaat kopen, is het belangrijk dat je deze hebt uitgeprobeerd. Je merkt namelijk snel genoeg of een bepaalde gitaar wel of niet bij je past. Een belangrijke tip voor tijdens een gitaar kopen: koop niet een gitaar die het beste klinkt, maar kies voor een gitaar waar jij het fijnst op kunt spelen!

>Koop een gitaar die bij jou en je muzikale ambities pas

Houd altijd voor ogen dat een gitaar kopen ook een kwestie van smaak is. Wat iemand anders wel aan zal spreken, zal jou misschien niet aanspreken. Je mag daarom ook best naar je gevoel luisteren bij de aanschaf van een gitaar. Dat geldt niet alleen voor de kleur van de gitaar, maar bijvoorbeeld ook of je de gitaar prettig kunt vasthouden. Kies in elk geval voor een gitaar die bij jou en je muzikale ambities past. Dan kun je er het meeste plezier aan beleven!

>Externe links

Bax Shop