Tegenwoordig zijn er verschrikkelijk veel gitaristen die stuk voor stuk proberen de beste te zijn. Overal ter wereld kun je deze gitaristen vinden. Bijna in alle muziekgenres wordt er gebruik gemaakt van de gitaar. Wij hebben een lijst gemaakt van de tien beste gitaristen over de hele wereld.

>Top 10 gitaristen

 

10. Angus Young

Angus Young is een Schotse gitarist. Hij speelt voornamelijk hardrock muziek in de band AC/DC. Hij komt uit een muzikale familie. Al sinds 1973 is hij volop bezig met het maken van muziek.

9. Tomo milicevic

Tomo Miličević is een 35 jarige gitarist in het alternative rock genre. Toen hij 3 was begon hij al met het spelen van muziek. Op zijn zeventiende begon hij echter met het maken van zijn eigen muziek.

8. David Gilmour

David Gilmour is geboren op 6 maart in 1946. Hij is een gitarist, zanger en ook nog is een songwriter van Pink Floyd.

7. Kirk Hammett

Kirk Hammett is een 52 jarige oude man die is geboren in San Francisco. Hij is een gitarist in de Heavy metal, speed metal, hard rock en thrash metal.

6. Synyster Gates

Synyster Gates is geboren in Huntington Beach en is 33 jaar oud. Sinds 1999 bespeelt hij de gitaar in de band Avenged Sevenfold.

5. Eric Clapton

Eric Clapton is geboren in het Verenigd Koninkrijk. Hij is 70 jaar oud. Naast het gitaar spelen is hij ook nog een componist en zanger.

4. Eddie van Halen

Eddie van Halen is een 60 jaar oude gitarist die is geboren in Nijmegen. Hij was medeoprichter van de wel bekende band, van Halen.

3. Slash

Slash behoort tot 1 van de beste gitaristen van de wereld. Iedereen heeft wel is gehoord van deze gitarist. Hij is de oud gitarist van de band Guns N' Roses. Na 1996 verliet hij deze beroemde band en vervolgd zijn carrière elders.

2. Jimmy Page

Jimmy Page is een een Britse gitarist die is geboren op 9 januari 1944. Hij staat onder andere bekend om het nummer Stairway to Heaven.

1. Jimi Hendrix

Jimi Hendrix was wellicht de allerbeste gitarist van de wereld. Hij was geboren in Seattle op 27 november 1942. Hij is nu de grootste legende uit de gitaristen wereld. Jimi Hendrix zit achter een hele nieuwe revolutie van het gitaar spelen. Op 18 september 1970 overleed hij in Londen.

 

Wie vind jij de beste?

Wij horen graag van je wie jij de beste gitarist vindt! Laat hieronder je persoonlijke voorkeur achter :-)